Thursday, February 9, 2023

Rozigo

Home Unique Article Computer MCQ's for Preparation NTS, PPSC, FPSC

Computer MCQ’s for Preparation NTS, PPSC, FPSC

 01.To display the contents of the folder in Windows Explorer, you must:

A. Click it

B. Drop it

C. Your name

D. Give the password

E. None of them

Answer: Click it

02.CPU includes control units, memory and ___________?

a microprocessor

B. Math/Logic

Output C

D. Rome

Answer: Math/Logic

03. _______________ When a web page appears, another document opens when clicked.

A. Anchor

B-URL

C. Hyperlink

D Reference

Answer: hyperlink

04._____________ is a Windows utility program that finds and removes parts and rearrangements that expose files and unused disk space to improve processing.

or backup

B. Disk Cleanup

C drive defragmenter

D. Restoration

Answer: disk defragmenter

05._______________ is the most important/powerful computer in the common network?

A. Desk

B. Network Client

Network Server C

D. Network Station

Answer: network server

06.Is the software used to create text-based documents called _____________?

A.DBMS

b sweets

C. Spreadsheet

D. Word processor

Answer: word processor

07._______________ Do the devices convert data and programs understandable to humans into a format that computers can process?

a. Printing

exit B

C. solid state

input D

Answer: input

08.Which function adjusts the top and bottom margins so that the text is vertically centered on the printed page?

A. Vertical Justification

b. vertical adjustment

C. Double centralization

D. Horizontal centrality

Answer: vertical justification

09. Which of the following is not a source of personal communication on the Internet?

A chat

B. Instant Messaging

C. Installation Note

e. Email

Answer: insta note

10.What is the general term for editing, formatting, storing, retrieving, and printing text documents?

A. Word processing

B. Spreadsheet layout

C Web Design

D. Database management

Answer: word processing

RELATED ARTICLES

HEC Announces 75 National Top Talent Scholarships for Pakistanis Students

HEC Announces 75 National Top Talent Scholarships for Pakistanis Students  More Details: Published Date: 24 Dec, 2022 Last Date:-  21 March, 2023 Education ME/Master/M.Ed/M.Phil/BE/BS Gender:  Male, Female Job Location: All Over Pakistan, AJK Number of Vacancies: Multiple Vacancies: 75 National...

KPK TEVTA Internships 2022-23 – KPTEVTA Youth Internship Program

KP Technical Education and Vocational Training Authority KPTEVTA offers titled internship opportunities (KPK TEVTA Internships 2022-23 - KPTEVTA Youth Internship Program).This internship opportunity is...

State Bank Of Pakistan Merit Scholar Ship Program 2023 || Download Application Form

State Bank of Pakistan (SBP) declares Legitimacy Grant Plan 2023. Children of Stat Bank employees, both active and retired, who are employed at OG-2...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Latest Jobs in Ministry of Maritime Affairs Jobs 2023 / Apply Online in the Ministry of Maritime Affairs

Ministry of Maritime Affairs Jobs. The Ministry of Maritime Affairs Jobs 2023 has been announced through the announcement and applications from the...

Latest Jobs in Pakistan Army 2023/Apply Online Latest Jobs in Pakistan Army 2023

Latest Jobs in Pakistan Army. All Pakistani Students are Advised To Apply For Army Jobs PAK 2023. Students from all over the...

Latest jobs in FPSC Jobs 2/2023: Apply to Development Officers, Computer Operators

Latest jobs in FPSC Jobs. FPSC Jobs 2/2023 February Consolidated Announcement: The Federal Public Service Commission (FPSC) has announced the February notice...

Latest Jobs in National Highway Authority 2023/ Apply Online in NHA

Latest Jobs in National Highway Authority. NHA Jobs 2023 has been advertised through the announcement and applications from the right people are...