Sunday, January 29, 2023
Home Unique Article English MCQ's for Preparation NTS, PPSC, FPSC

English MCQ’s for Preparation NTS, PPSC, FPSC

 01.What is the name of camel meat?

A. pig!

B. Beef

C. camel

D. Australia

Answer: camel

02.Which country is called the land of blue sky?

A. Mongolia!

B. Bhutan

C. Macedonia

D. None

Answer: Mongolia!

03.The first season of PSL happened on _______?

A. January 4, 2016

B. March 4, 2016

C. February 4, 2016

D. May 4, 2017

Answer: February 4, 2016


04.Who won the 2020 Kabaddi World Cup?

A. Azerbaijan!

b. pakistan

c. indian sea

D. Germany

Answer: Pakistan

05.It is the old name of Zambia

A. North Rodia

B. Southern Rhodesia

living room c

D. Siam

Answer: North Rodia

06.Is the capital of Serbia __________?

A. Ljubljana

B Madrid

C.جلانا

D. Belgrade

Answer: Belgrade

07.Is the capital of Scotland ___________?

A. San Marino

B. Edinburgh

C. Belgrade

D. Bertislava

Answer: Edinburgh

08.The organs of the earth are called knives because they contain ______?

A. Nickel and ferrous

B nickel and magnesium

C. Nickel and silicon

D. None of them

Answer: Nickel and Ferrous

09. Was the Kremlin caught between the wars?

A. Russia and the Ottomans

B. England and Egypt

Crimea and Armenia

D. Russia and Japan

Answer: Russia and the Ottomans

10.When was the fast food chain McDonald’s founded?

A. 1940

B 1979

C nineteen ninety five

D.2005

Answer: 1940

RELATED ARTICLES

HEC Announces 75 National Top Talent Scholarships for Pakistanis Students

HEC Announces 75 National Top Talent Scholarships for Pakistanis Students  More Details: Published Date: 24 Dec, 2022 Last Date:-  21 March, 2023 Education ME/Master/M.Ed/M.Phil/BE/BS Gender:  Male, Female Job Location: All Over Pakistan, AJK Number of Vacancies: Multiple Vacancies: 75 National...

KPK TEVTA Internships 2022-23 – KPTEVTA Youth Internship Program

KP Technical Education and Vocational Training Authority KPTEVTA offers titled internship opportunities (KPK TEVTA Internships 2022-23 - KPTEVTA Youth Internship Program).This internship opportunity is...

State Bank Of Pakistan Merit Scholar Ship Program 2023 || Download Application Form

State Bank of Pakistan (SBP) declares Legitimacy Grant Plan 2023. Children of Stat Bank employees, both active and retired, who are employed at OG-2...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

PPSC Jobs 2023 Latest Advertisement

This page of the Punjab Public Service Commission PPSC Jobs 2023 page provides you with all PPSC Job Advertisements announced in 2023. So, wanted...

Pakistan Railways Benevolent Fund Jobs 2023

Pakistan Railways Benevolent Fund 2023 is searching for skilled, motivated, and dynamic Pakistani Nationals to fill management roles. Interested individuals are invited to...

CAA Jobs 2023 | Pakistan Civil Aviation Authority Advertisement

Pakistan Civil Aviation Authority CAA jobs advertisement dated about 22nd January 2023 in the daily Kawish Newspaper CAA Jobs 2023 invites applications...

Universities in Canada Without IELTS & No Application Fee in 2023

Hello Everyone and welcome back to another exciting Post. Universities in Canada Without IELTS & No Application Fee in 2023 I know...