Sunday, February 5, 2023
Home Unique Article Islamic Studies MCQ's NTS, PPSC, FPSC

Islamic Studies MCQ’s NTS, PPSC, FPSC

 01. Is it only sahabi without seeing the Prophet?

A. Abdurrahman

B. Qasim

C. Awais Karni

D Usman

Answer: Awais Karni

02.Hazrat _____________ imposed zakat on horses.

A. Omar

B. Abu Bakar

C. Usman

D. Ali

Answer: Umar

03. Hazrat ________ lifted zakat on horses.

A. Abu Bakar

B. Umar

C. Usman

D. Ali

Answer: Ali

04.Hazrat __________ had knowledge of dreams.

A. Omar

B. Abu Bakar

C. Usman

D. Ali

Answer: Abu Bakar

05. Hazrat ___________ added 2nd Azan for Friday prayers.

A. Hazrat Abu Bakr (RA)

B. Hazrat Umar (RA)

C. Hazrat Usman (RA)

D. Hazrat Ali (RA)

Answer: Hazrat Usman (R.A)

06.Atique is the title of ?

A. Hazrat Abu Bakar

B. Hazrat Omar

C. Hazrat Usman

D. Hazrat Ali

Answer: Hazrat Abu Bakar

07.Hazrat __________ established the Police Department.

A. Hazrat Abu Bakar

B. Hazrat Omar

C. Hazrat Usman

D. Hazrat Ali

Answer: Hazrat Umar

08.Ghani was the title of Hazrat _________ (RA).

A. Abu Bakar

B. Omar

C. Usman

D. Ali

Answer: Usman

09.Hazrat ____________ has the title of the gateway to knowledge.

A. Abu Bakar

B. Omar

C. Usman

D. Ali

Answer: Ali

10. For 18 years, Hazrat _____________ suffered from a skin disease.

A. Musa AS

B. Ayub AS

C. Haroon AS

D.Essa A.S.

Answer: Ayub A.S.

RELATED ARTICLES

HEC Announces 75 National Top Talent Scholarships for Pakistanis Students

HEC Announces 75 National Top Talent Scholarships for Pakistanis Students  More Details: Published Date: 24 Dec, 2022 Last Date:-  21 March, 2023 Education ME/Master/M.Ed/M.Phil/BE/BS Gender:  Male, Female Job Location: All Over Pakistan, AJK Number of Vacancies: Multiple Vacancies: 75 National...

KPK TEVTA Internships 2022-23 – KPTEVTA Youth Internship Program

KP Technical Education and Vocational Training Authority KPTEVTA offers titled internship opportunities (KPK TEVTA Internships 2022-23 - KPTEVTA Youth Internship Program).This internship opportunity is...

State Bank Of Pakistan Merit Scholar Ship Program 2023 || Download Application Form

State Bank of Pakistan (SBP) declares Legitimacy Grant Plan 2023. Children of Stat Bank employees, both active and retired, who are employed at OG-2...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Latest Jobs in Teaching Sector Divisnol Public School Sahiwal 2023:-

Latest Jobs in Teaching Sector. The teaching sector is one of the best sectors in Pakistan. Everyone wants to join this...

Latest Jobs in AIR Blue Company 2023:-

Latest Jobs in AIR Blue Company. You can find new and latest jobs in 2023 on my site rozigo.com. I am sharing...

Latest Jobs in BISE Invigilator 20223:-

Latest Jobs in BISE Invigilator. Those male and female candidates who have Graduation and Masters's degree can apply for the latest BISE...

Latest Jobs in Municipal Committee Sui Jobs 2023 February:-

Latest Jobs in Municipal Committee. This is one of the best departments in Pakistan. These vacancies announce especially for the SUI city....