Thursday, February 9, 2023

Rozigo

Home Unique Article Pak Study Mcq's for preparation NTS, PPSC, FPSC And other test

Pak Study Mcq’s for preparation NTS, PPSC, FPSC And other test

01. First agricultural reforms in Pakistan?

A. June 24, 1959

B. January 24, 1956

c. January 30, 1959

D. January 24, 1959

Answer: June 24, 1959

02. Is the Agro Museum in___________?

A. Faisalabad

B. Multan

C.Hyderabad

D. Peshawar

Answer:Faisalabad

03.Who was the second Governor General of Pakistan?

A. Liaquat Ali Khan

B. Abdul Rav Nishter

C. Raja Ghazanfar

D. Khawaja Nazim-ud-Din

Answer: Khawaja Nazim-ud-Din

04. The total length of the railway in Pakistan is:


A. 5,740 kilometers (3,566 mi)

B. 12,929 kilometers (8,033 mi)

c. 7,300 kilometers (4,536 mi)

D. 11,881 kilometers (7,383 miles)

Answer: 11,881 kilometers (7,383 mi)

05. “Zardak” is the highest peak of ________?

A. Karakoram Range

B. Sulaiman range

C. Kirthar Range

D range. Hindukush

Answer: Kirthar Range

06. Which of the following Sufi saints belongs to the “Chistia order”?

A. Baha-ud-Din Zakariya

B. Shah Rukn-i-Alam

C. Farid-ud-Din Ganj Shakar

D. Mansur al-Hallaj

Answer: Farid-ud-Din Ganj Shakar

07.What is Chandragup?

a. famous personality

b. Food

C. Tree

d. mud volcano

me. star name

Answer: mud volcano

08.Is the extinct volcanic peak of Koh-i-Sultan in _______?

A. Turkmanistan

b.Turkey

C. Iran

D. Pakistan

Answer: Pakistan

09.What is the old name of Bin Qasim (Seaport)?

A. Nero

b pepri

C. Debal

D. Dahir Kot

Answer: Pepper

10. The area of ​​Islamabad before the declaration as the capital of Pakistan was known by the name of ____________.

A.Suri Nagar

B. Raj Shahi

C. Gandhara

D. None of these

Answer: Raj Shahi

RELATED ARTICLES

HEC Announces 75 National Top Talent Scholarships for Pakistanis Students

HEC Announces 75 National Top Talent Scholarships for Pakistanis Students  More Details: Published Date: 24 Dec, 2022 Last Date:-  21 March, 2023 Education ME/Master/M.Ed/M.Phil/BE/BS Gender:  Male, Female Job Location: All Over Pakistan, AJK Number of Vacancies: Multiple Vacancies: 75 National...

KPK TEVTA Internships 2022-23 – KPTEVTA Youth Internship Program

KP Technical Education and Vocational Training Authority KPTEVTA offers titled internship opportunities (KPK TEVTA Internships 2022-23 - KPTEVTA Youth Internship Program).This internship opportunity is...

State Bank Of Pakistan Merit Scholar Ship Program 2023 || Download Application Form

State Bank of Pakistan (SBP) declares Legitimacy Grant Plan 2023. Children of Stat Bank employees, both active and retired, who are employed at OG-2...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Latest Jobs in Ministry of Maritime Affairs Jobs 2023 / Apply Online in the Ministry of Maritime Affairs

Ministry of Maritime Affairs Jobs. The Ministry of Maritime Affairs Jobs 2023 has been announced through the announcement and applications from the...

Latest Jobs in Pakistan Army 2023/Apply Online Latest Jobs in Pakistan Army 2023

Latest Jobs in Pakistan Army. All Pakistani Students are Advised To Apply For Army Jobs PAK 2023. Students from all over the...

Latest jobs in FPSC Jobs 2/2023: Apply to Development Officers, Computer Operators

Latest jobs in FPSC Jobs. FPSC Jobs 2/2023 February Consolidated Announcement: The Federal Public Service Commission (FPSC) has announced the February notice...

Latest Jobs in National Highway Authority 2023/ Apply Online in NHA

Latest Jobs in National Highway Authority. NHA Jobs 2023 has been advertised through the announcement and applications from the right people are...